Baader-Planetarium

MaxBright II binoviewer med T2 anslutning

5 050 kr
  Kommer snart    Sponsrad länk för AstroSweden

Denna binoviewer är något dyrare än enklare modeller, men kvaliteten är klart bättre och det är möjligt att använda okular med lång brännvidd utan vinjettering - just detta har hittills varit omöjligt i prisklassen under ca 10000 kronor.

Det är mycket trevligare att titta med två ögon, men teleskop är vanligtvis designade för endast ett öga. Med hjälp av en binoviewer kan du dela upp ljuset på två ögon - du behöver två stycken av varje okular, men du vinner en mycket trevligare bildupplevelse.Baader-Planetarium MaxBright II binoviewer med T2 anslutningMaxBright II binoviewern är i en helt egen kvalitetsklass. De flesta binoviewers är lagom bra och fungerar i de flesta sammanhang, men man märker ändå att det har sparats pengar på vissa ställen. Ett av de främsta problem med alla billigare binoviewers är deras begränsade synfält: det går inte att använda okular med lång brännvidd utan att få mycket vinjettering i kanterna. Med MaxBright II kan du använda vilket som helst 1,25 okular utan någon vinjettering!Egenskaper och fördelar:


* Stora prismor (27 mm) med resulterande stor fri öppning för full belysning av alla 1,25 okular, även okular med lång brännvidd.
* Clicklock självcentrerande okularklämmor med dioptrijustering.
* Anslutning mot teleskopet är möjligt med T2 gänga - detta kan spara en hel del mekanisk bygglängd på vissa teleskop, exempelvis Skywatcher Explorer PDS spegelteleskop. Som resultat behöver du i vissa fall inte en lika kraftig korrektorlins.

Specifikationer:


* Anslutning på teleskopsidan: T2 hongänga eller Zeiss dovetail - båda adapteringar ingår och kan bytas ut med medföljande verktyg.
* Anslutning på okularsidan: 1,25 självcentrerande okularklämmor.
* Dioptrijustering: ja, via okularklämmorna.
* Optisk bygglängd: 110 mm.
* Vikt: 595 g.
* Fri öppning: 26 mm på teleskopsidan, 25,5 mm på okularsidan.

Anslutning till olika teleskop:

MaxBright binoviewern kan anslutas till nästan alla teleskop, men behöver i de flesta fall en passande korrektorlins som flyttar ut fokuspunkten tillräckligt så att binoviewern får plats. Hör gärna av dig för rådgivning om vilken korrektor du behöver.

Möjliga anslutningar på teleskopsidan med hjälp av adapter (tillval):


* 1,25
* 2
* SC gänga Tillgängliga korrektorlinser:


* 1,25x
* 1,7x
* 2,6x
* 0,6x ALAN GEE fokalreducerare till Schmidt-Cassegrain Tips: anslutning till Skywatcher Explorer PDS spegelteleskop

Spegelteleskop har relativt lite backfokus, det vill säga fokuspunkten ligger för nära teleskoptuben för att få plats med en binoviewer. I vanliga fall innebär detta att du behöver den starkaste korrektorlinsen som dock förstorar bilden med 2,6x - detta blir då lätt en för hög förstoring för det du vill göra.

Skywatcher PDS serien har en integrerad T2 gänga i basen av 1,25 adaptern. Ansluter du MaxBright II till denna gänga sparar du mycket mekanisk längd på fokuseraren och klarar dig med en svagare korrektor. I de flesta fall passar 1,7x korrektorlinsen. Ingen adapter behövs.

Kolla gärna Baaders manual till Maxbright binoviewer för mer information om vad som krävs för att använda den!

Manual till Maxbright II binoviewer (Engelska) ()

MaxBright II binoviewer med T2 anslutning finns i kategorin Astro Sweden. Baader-Planetarium är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…