Astronomik

Clip-Filter Canon EOS M

1 995 kr 2 995 kr
I lager    Sponsrad länk för AstroSweden

Särskilt anpassade filter som går att montera direkt i kamerahuset på Canon EOS systemkameror.Vid vissa kombinationer av teleskop, kamera och korrektorlins går det inte att montera klassiska 2 eller 1,25 filter. Astronomik clipfilter gör det möjligt att ändå kunna använda filter med din kamera. En riktigt bra lösning!

Passar följande Canon EOS M-modeller:

M1, M3, M10, M5, M6, M50Varför Clip-filter?

Om du har en Canon EOS M kamera och använder den för astrofoto, då känner du förmodligen väl till följande problem:
* Kvalitetsfilter av skruva-in typ är relativt dyra.
* Ofta finns det inte tillräckligt med back focus för att installera ett filter, när man använder en Off Axis Guider.
* Det är svårt att få ett korrekt avstånd mellan komakorrektorn och kamerans sensor vid användning av traditionell filteranslutning.
* Vid byte av optik, eller vid astrofoto är sensorn helt oskyddad. Detta medför att damm lätt fastnar på sensorn, som är både svårt och riskfyllt att avlägsna.

EOS clipfilter är den idealiska lösningen

Clipfiltren är laserskurna till högsta precision och kan, utan verktyg, installeras direkt i kamerahuset. Det hela tar endast några få sekunder. Filtret placeras bakom kamerans bajonett. Du behöver inte avlägsna filtret vid byte av objektiv. Samtliga kamerans funktioner, som t.ex. autofokus, fungerar precis som vanligt. Samtliga Canonobjektiv kan användas.Filterkvalitet

Samtliga clipfilter är multicoated och helt parallella. Resultatet blir bilder med hög kontrast och utan spökbilder.Hur monterar jag filtren i min kamera?

Monteringen är mycket enkel. Samtliga Canon EOS-kameror har bakom bajonettfattningen ett cirkulärt uttag, framför sensorn. Clipfiltret passar i detta uttag. Placera filtret i rätt läge och tryck det lätt på plats. Filtret kan demonteras utan verktyg, men en skruvmejsel (var försiktig!) underlättar det hela.

Clip-Filter Canon EOS M finns i kategorin skytte.astrosweden. Astronomik är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…