Alega

Mudwatt Microbial Fuel Cell Kit

750 kr
  Kommer snart    Sponsrad länk för AstroSweden

STEM-KIT
MudWatt mikrobiell bränslecellsats innehåller:

? 1x MudWatt-anod
? 1x MudWatt-katod
? 1x MudWatt-kärl
? 1x MudWatt Blinkers- och
klockkretsar
? 1x Utbildnings- / instruktionshäfte
? 1 par handskar
? Gratis tillgång till MudWatt NGSS
lärarhandbok
? Gratis MudWatt Explorer-app (tillgänglig på iTunes och iTunes Google PlayUtforska kraften hos mikroorganismer med MudWatt ™ Microbial Fuel Cell (MFC) Classic Kit. Fyll bara detta kit med jord tillsammans med rester du hittar i ditt kylskåp. Inom några dagar börjar den bifogade LED-lampan att blinka med endast den kraft som produceras av de elproducerande mikroorganismerna i jorden!

MudWatt är ett pedagogiskt kit för klassrum och hobbyister, eftersom det innehåller ett brett spektrum av vetenskapliga ämnen. Det är lätt att integrera MudWatt i en klassrumsdiskussion om mikrobiologi, jordkemi, elektrokemi eller elektroteknik.

Mikrobiella bränsleceller (MFC) är bioelektriska apparater som utnyttjar mikroorganismernas naturliga metabolism för att producera elektrisk kraft. Inom MFC äter mikroorganismerna upp sockerarterna och andra näringsämnen i sin omgivande miljö och släpper ut en del av energin som finns i maten i form av elektricitet.

Bland dessa olika samhällen av mikroorganismer finns särskilda arter med unika metaboliska förmågor som gör det möjligt för dem att utvisa elektroner på oxiderade metallföreningar, såsom rost. På så sätt kan dessa så kallade elektrogena mikroorganismerna andas metallföreningar ungefär som människor och andra organismer andas syre. MFC använder dessa unika förmågor genom att förse de elektrogene mikroorganismerna med en viss konfiguration av två grafitelektroder placerade i miljöer med olika nivåer av syre.

Du kan interagera med ditt MudWatt på ett roligt och utforskande sätt. Den medföljande blinkerkretsen ger dig en visuell indikation på att dina mikroorganismer arbetar hårt. Ju snabbare den blinkar, desto lyckligare är dina mikroorganismer!

Mudwatt Microbial Fuel Cell Kit finns i kategorin Astro Sweden. Alega är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…