AKU

Rocket DFS GTX

2 295 kr
  Kommer snart    Sponsrad länk

AKU Rocket DFS Gore-Tex hikingsko - dubbel snörning anpassad för vandring och lättare bergsbestigning.

Denna grymt fina sko från italienska AKU sticker ut lite från mängden med sitt smarta och genomtänkta snörsystem. Du har två separata snören som anpassas efter din aktivitet. Detta kallas för DFS, Dual Fit System. Standardsnöret används när du vandrar eller promenerar som vanligt, men när du kommer till ett parti där du vill ha mer känsla och att foten verkligen sitter fast i skon, som t.ex. klättring eller tekniska partier - då drar du åt snabbsnörningen som då drar åt runt framdelen av foten främst. När du sedan tagit dig förbi detta tekniska parti så kan du lossa snabbsnörningen igen och vandra vidare. Du får alltså både en avslappnad känsla i skon och kan samtidigt få den helt tight beroende på din aktivitet.

Skon är sportig och teknisk och har en sula med riktigt bra grepp, Vibram kallar den för megagrip. Du märker det direkt när du vandrar att du får bra grepp oavsett underlag. Blöta stenar, grusväg, asfalt eller mossa.

Skon är helt vattentät med Gore-Tex membran runt om och ger dig ett behagligt klimat för dina fötter. Den ha även en ögla baktill och en på tungan för att göra det enklare att dra dem på. Skon har en gummiförstärkning framtill vid tårna och runt omkring på sidorna för att förlänga slitstyrkan.


Detaljer:


* Material: Syntet
* Membran: Gore-Tex
* Stabil och bekväm sko
* Dubbel snörning för olika aktiviteter och terräng
* Ortholite ECO innersula som delvis är tillverkad av återvunnet material
* Vibram yttersula megagrip - bra grepp på de flesta underlag

AKU är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…